دیه زن (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

خط ۱: خط ۱:
{{منابع مطالعاتی}}
{{منابع مطالعاتی}}
[[دیه زن]] از مسائل باب دیات فقه و قانون جزای اسلامی است که نصف بودن یا تساوی آن با دیه مرد از مسائل مورد بحث میان فقها است. در مورد دیه زنان پرسش‌های ذیل مطرح است: باتوجه به قرار گیری عدل در میان اصول اولیه دین و عدالت محوری به عنوان قانونی عام در اسلام، تفاوت دیه زن و مرد چگونه قابل توجیه است؟ آیا شرکت‌های بیمه نیز موظف به اعمال این مقدار در پرداخت دیه بانوان هستند؟ اگرچه نظریه اتفاقی فقها تنصیف دیه زن با دیه مرد است، ولی با افزایش نقش اجتماعی و اقتصادی زنان در عصر حاضر، نظریه تساوی دیه زنان با مردان در مجامع علمی و میان اندیشمندان رشد یافته و به مسئله مورد توجه پژوهشگران [[فقه معاصر]] تبدیل شده است. در این صفحه انواع منابع مطالعاتی با رویکرد فقهی و حقوقی درباره دیه زن جمع ‌آوری شده است.
[[دیه زن]] طبق نظر مشهور فقها نصف دیه مرد است. کتاب و سنت از مستندات این قول مشهور است. با شرایط دوران معاصر، نقش حضور  سیاسی و اقتصادی و اجتماعی زنان در جامعه، بحث‌های حقوق بشری و .... نصف بودن دیه زن حکمی چالشی به حساب می‌آید. از نقدهایی که به این حکم وارد شده می‌توان به مخالفت با عدالت و برابری اشاره کرد. در قانون مجازات اسلامی ایران دیه زن برابر با دیه مرد است اما مبلغ مابه التفاوت را دولت اسلامی پرداخت می‌کند. از فقهای معاصر آقای [[یوسف صانعی]] با بیان دلایلی قائل به تساوی دیه زن و مرد است. از این رو فقه معاصر به دنبال پاسخ سؤالات ذیل است:  
 
باتوجه به قرار گیری عدل در میان اصول اولیه دین و عدالت محوری به عنوان قانونی عام در اسلام، تفاوت دیه زن و مرد چگونه قابل توجیه است؟آیا می‌توان ادعا کرد این حکم با توجه به شرائط زمان شارع وضع شده است؟ آیا در قراردادهای بیمه امکان تعهد پرداخت بیشتر از دیه شرعی وجود دارد؟ در این صفحه انواع منابع مطالعاتی با رویکرد فقهی و حقوقی درباره دیه زن جمع ‌آوری شده است.
 
==کتاب‌ها==
==کتاب‌ها==
===فارسی===
===فارسی===
۲٬۶۴۵

ویرایش