قرارداد هوشمند (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{موضوعات فاقد منبع مطالعاتی}}
{{موضوعات فاقد منبع مطالعاتی}}
[[قرارداد هوشمند]] <small>(Smart Contract)</small> یک‌سری کد دستوری بر بستر بلاک‌چین است که در صورت تحقق شرایطی خاص، به‌طور خودکار و بدون نیاز به واسطه مبادله انجام می‌شود. ویژگی اصلی قرارداد هوشمند این است که وقتی شرایط محقق شود، حتی خود توسعه‌دهنده هم نمی‌تواند مانع اجرای آن شود. چیزی که قرارداد هوشمند را از قراردادهای عادی متمایز می‌کند، استفاده از فناوری بلاکچین است.
[[قرارداد هوشمند]] <small>(Smart Contract)</small> پس از توافق میان طرفین توسط مجموعه‌ای از کدهای دستوری بر بستر بلاک‌چین محقق می‌شود. به عبارت دیگر در صورت تحقق شرایط توافق شده در قرارداد هوشمند، مبادله به‌طور خودکار و بدون نیاز به واسطه انجام می‌شود. ویژگی اصلی قرارداد هوشمند این است که مفاد و شرایط آن غیر قابل تغییر است و طرفین نمی‌توانند پس از تحقق شرایط قرارداد مانع اجرای آن شوند. یکی از عوامل تمایز میان قرارداد هوشمند و قراردادهای عادی، استفاده قرارداد هوشمند از فناوری بلاکچین است.
پرسش‌های فقهی در این نوع قراردادها مطرح است، اینکه ماهیت این قراردادها چیست؟ آیا ادله صحت عقود شامل این قراردادها می‌شود؟ آیا شرایط و قواعد عمومی قراردادها بر این نوع خاص جاری است؟ سایر احکام و خیارات طبق این قراردادها چگونه تعریف می‌شود؟
پرسش‌های فقهی در این نوع قراردادها مطرح است، اینکه ماهیت این قراردادها چیست؟ آیا ادله صحت عقود شامل این قراردادها می‌شود؟ آیا شرایط و قواعد عمومی قراردادها بر این نوع خاص جاری است؟ خیارات و سایر احکام عقد، طبق این قراردادها چگونه تعریف می‌شوند؟
این قراردادها از مسائل نوپدید فقه است که کمتر مورد بررسی قرار گرفته و نیاز به پژوهش بیشتر دارد.
قرارداد هوشمند از مسائل نوپدید فقه اقتصاد است که کمتر مورد بررسی قرار گرفته و نیازمند پژوهش بیشتر است.


== مقاله‌ها ==
== مقاله‌ها ==