پرش به محتوا

چندهمسری (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

ویرایش شناسه
بدون خلاصۀ ویرایش
(ویرایش شناسه)
خط ۱: خط ۱:
{{منابع مطالعاتی}}
{{منابع مطالعاتی}}
[[چندهمسری]] از احکام صریح قرآن کریم است و مرد در صورت رعایت عدالت میان همسران، می‌تواند تا چهار همسر دائمی داشته باشد. نسبت به اصل جواز تعدد زوجات چندین نظریه وجود دارد. برخی فقها قايل به جواز و استحباب مطلقا هستند. عده ای دیگر همچون [[سید علی سیستانی]] استحباب نکاح را فقط مختص به ازدواج اول می‌دانند و در نتیجه استحباب تعدد زوجات را قبول ندارند. برخی فقها می‌گویند این حکم مختص صدر اسلام یا شرایط اضطراری است و چند همسری را در شرایط کنونی موجب آسیب به بنیان خانواه می‌دانند.
[[چندهمسری]] از احکام قرآنی است که مرد در صورت رعایت عدالت میان همسران، می‌تواند تا چهار همسر دائمی داشته باشد. نسبت به اصل جواز تعدد زوجات چندین نظریه وجود دارد. برخی فقها قايل به جواز و استحباب به صورت مطلق هستند. عده‌ای دیگر همچون [[سید علی سیستانی]] استحباب نکاح را فقط مختص به ازدواج اول می‌دانند و در نتیجه استحباب تعدد زوجات را قبول ندارند. تعدادی از فقها نیز می‌گویند این حکم مختص صدر اسلام یا شرایط اضطراری است و چند همسری را در شرایط کنونی موجب آسیب به بنیان خانواه می‌دانند.


در این زمینه پرسش‌هایی مطرح است که مراد از عدالت چیست؟ آیا مشروط کردن ازدواج مجدد به اذن همسر اول، جایز است؟ تزاحم بین حکم جواز چند همسری و اسیب به بنیان خانواده چگونه باید حل شود؟
در این زمینه پرسش‌هایی مطرح است که مراد از رعایت عدالت در میان همسران چیست؟ آیا مشروط کردن ازدواج مجدد به اذن همسر اول، جایز است؟ تزاحم بین حکم جواز چند همسری و آسیب بنیان خانواده چگونه حل می‌شود؟ در این صفحه منابع مرتبط با مسئله چند همسری در فقه معاصر جمع‌آوری شده است.


== کتاب ==
== کتاب ==
۵٬۲۰۹

ویرایش