کودک‌آزاری (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

اصلاح نویسه‌های عربی، اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح نویسه‌های عربی، اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
خط ۱: خط ۱:
{{منابع مطالعاتی|[[تنبیه کودک]]}}
{{منابع مطالعاتی|[[تنبیه کودک]]}}
[[کودک‌آزاری]] هرگونه فعل یا ترک فعلی است که باعث آسیب رساندن واقعی یا احتمالی به سلامت روحی و جسمی و رشد کودک شود. کودک‌آزاری طيف وسيعي از رفتارهاي آسيب رسان از قبيل عدم برآوردن نيازهاي اوليه كودك، غفلت از مراقبت هاي بهداشتي، فقدان رشد كافي، تنبيه بدني و بدرفتاري فيزيكي، سوء استفاده جنسي و سوء رفتار هيجاني و آزار رواني كودک را در بر می‌گیرد. مسئله کودک‌آزاری ارتباط تنگاتنگی با فرهنگ جوامع دارد و امروزه با توجه به رواج مسائل حقوق بشری بیشتر مورد توجه قرار گرفته و به همین دلیل در پژوهش‌های جدید حقوقی زیاد به آن پرداخته شده است. کودک از منظر قوانین بین‌المللی مانند پیمان‌نامه حقوق کودک، به فرد زیر ۱۸ سال و در فقه اسلامی به فردی که به بلوغ شرعی نرسیده، اطلاق می‌گردد.  
[[کودک‌آزاری]] هرگونه فعل یا ترک فعلی است که باعث آسیب رساندن واقعی یا احتمالی به سلامت روحی و جسمی و رشد کودک شود. کودک‌آزاری طیف وسیعی از رفتارهای آسیب رسان از قبیل عدم برآوردن نیازهای اولیه کودک، غفلت از مراقبت‌های بهداشتی، فقدان رشد کافی، تنبیه بدنی و بدرفتاری فیزیکی، سوء استفاده جنسی و سوء رفتار هیجانی و آزار روانی کودک را در بر می‌گیرد. مسئله کودک‌آزاری ارتباط تنگاتنگی با فرهنگ جوامع دارد و امروزه با توجه به رواج مسائل حقوق بشری بیشتر مورد توجه قرار گرفته و به‌همین‌دلیل در پژوهش‌های جدید فقهی-حقوقی زیاد به آن پرداخته شده است. کودک از منظر قوانین بین‌المللی مانند پیمان‌نامه حقوق کودک، به فرد زیر ۱۸ سال و در فقه اسلامی به فردی که به بلوغ شرعی نرسیده، اطلاق می‌گردد.  


مسائل پیش‌روی [[فقه معاصر]] در ارتباط با کودک‌آزاری عبارت‌ است از: آیا برای کودک‌آزاری در فقه، احکامی تدوین شده است؟ تفاوت بین کودک‌آزاری و تنبیه کودک چیست؟ چه کسی حق تنبیه کودک را دارد؟ آیا سوء‌نیت در تنبیه کودک از مصادیق کودک‌آزاری است؟ آیا کودک‌آزاری از جانب ولیّ کودک قابل جرم‌انگاری و مجازات کیفری است؟
مسائل پیش‌روی [[فقه معاصر]] در ارتباط با کودک‌آزاری عبارت است از: آیا برای کودک‌آزاری در فقه، احکامی تدوین شده است؟ تفاوت بین کودک‌آزاری و تنبیه کودک چیست؟ چه کسی حق تنبیه کودک را دارد؟ آیا سوءنیت در تنبیه کودک از مصادیق کودک‌آزاری است؟ آیا کودک‌آزاری از جانب ولیّ کودک قابل جرم‌انگاری و مجازات کیفری است؟


حكم كودك آزاري به سه دسته كلي كودك آزاري جسمي، كودك آزاري رواني و كودك آزاري جنسي تقسيم شده است و هر كدام احكام و قوانين خاص خود را دارد. همه انواع كودك آزاري چه توسط والدين و چه توسط ديگران در فقه اماميه حرام است و براي ريزترين آسيب كه در اثر آزار و خشونت در كودك به وجود آمده باشد، حد و تعزير در نظر گرفته شده است. در حقوق موضوعه ايران نيز كه برگرفته از فقه اماميه است مجازات هايي براي آسيب و خشونت بر عليه كودكان در نظر گرفته شده است.
در متون فقهی و حقوقی، احکام و قوانین خاصی برای انواع کودک آزاری ازجمله کودک آزاری جسمی، کودک آزاری روانی و کودک آزاری جنسی تصویب شده است. همه انواع کودک آزاری چه توسط والدین و چه توسط دیگران در فقه امامیه حرام دانسته شده و برای ریزترین آسیب که در اثر آزار، خشونت و حتی تنبیه در کودک به وجود آمده باشد، حد و تعزیر در نظر گرفته شده است. در حقوق موضوعه ایران نیز که برگرفته از فقه امامیه است مجازات‌هایی برای آسیب و خشونت بر علیه کودکان در نظر گرفته شده است.


==کتاب‌ها==
==کتاب‌ها==
۵٬۰۴۳

ویرایش