قرارداد سلف موازی (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{موضوعات فاقد منبع مطالعاتی}}
{{موضوعات فاقد منبع مطالعاتی}}
[[قرارداد سلف موازی]] یکی از ابزار‌های تأمین مالی و توسعه در بازار ثانویه است. قرارداد سلف به قراردادی گفته می‌شود که ثمن نقد و مثمن (کالا) مدت‌دار باشد. مثمن در معامله سلف، شخصی نیست و کلی فی الذمه ای است که مشخصات و صفات تاثیر گذار تعیین می شود. معامله سلف شرایطی دارد و یکی از آنها عدم امکان فروش کالا، قبل از موعد تحویل است، راهکاری برای برون رفت از این شرط، پیشنهاد می شود و آن فروش کالا به صورت سلف دیگری است که سلف موازی نام گرفته است. از آنجا که مشتری در معامله سلف نمی تواند پیش از موعد تحویل، جنس را به فروش برساند، در یک معامله سلف دیگر مثل همان جنس با همان مشخصات، به صورت سلف به شخص دیگری می فروشد. در حقیقت دو معامله سلف انجام می شود و در هر کدام شرایط شرعی رعایت می شود.
[[قرارداد سلف موازی]] یکی از ابزار‌های تأمین مالی و توسعه در بازار ثانویه است که در حقیقت ترکیبی از دو معامله سلف است. قرارداد سلف به قراردادی گفته می‌شود که ثمن نقد و مثمن یا کالا، مدت‌دار باشد. مثمن در معامله سلف، شخصی نیست بلکه کلی فی الذمه ای است که مشخصات و صفات آن تعیین می‌شود. معامله سلف شرایطی دارد که از جمله آنها طبق نظر مشهور فقها، قبل از رسیدن موعد تحویل، فروش کالا صحیح نیست.
 
برای اینکه خریدار بتواند قبل از سررسید کالا را بفروشد راهکاری پیشنهاد شده است که قرارداد سلف جدیدی انجام شود و طی آن خریدار در قرارداد سلف قبلی، اینبار فروشنده باشد و همان جنس با همان مشخصات را به صورت سلف به شخص دیگری بفروشد. اصطلاحا به این قرارداد سلف موازی گفته می‌شود که در حقیقت ترکیبی از دو معامله سلف است.
 




۶٬۷۴۴

ویرایش