جریمه دیرکرد اقساط وام (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{منابع مطالعاتی}}
{{منابع مطالعاتی}}
[[جریمه دیرکرد اقساط وام]] از قوانین بازدارنده بانکی است که برای جبران خسارات بانک‌ها درباره اقساط معوق وام‌ها اجرا می‌گردد. از نظر مشهور فقها اخذ جریمه تأخیر مشروع نیست و در حقیقت یکی از اقسام ربا یعنی ربای جاهلی است. در مقابل، [[سید موسی شبیری زنجانی]] اخذ این نوع جریمه را در ضمن قراردادی مستقل صحیح می‌داند. [[ناصر مکارم شیرازی]] اخذ جریمه را به عنوان تعزیر جایز می‌داند که در نتیجه باید به حاکم شرع پرداخت شود. در این مقاله منابع مطالعاتی در این زمینه جمع آوری شده است.
[[جریمه دیرکرد اقساط وام]] از قوانین بازدارنده بانکی است که برای جبران خسارات بانک‌ها درباره اقساط معوق وام‌ها اجرا می‌گردد. از نظر مشهور فقها اخذ جریمه تأخیر مشروع نیست و در حقیقت یکی از اقسام ربا یعنی ربای جاهلی است. در مقابل، [[سید موسی شبیری زنجانی]] اخذ این نوع جریمه را در ضمن قراردادی مستقل صحیح می‌داند. [[ناصر مکارم شیرازی]] اخذ جریمه را در شرایطی جایز می‌دانند.
 
موافقان جواز اخذ جریمه دیرکرد، بر ادلّه‌ای همچون «شرطِ ضمن عقد بودن این شیوه»، «از باب تعزیر مالی بودن»، «قابل تأدیه بودن خسارات و اتلاف به تسبیب» تکیه کرده‌اند و گفته‌اند که بایستی به حاکم شرع پرداخت شود،
 
 
در این مقاله منابع مطالعاتی در این زمینه جمع آوری شده است.
==کتاب==
==کتاب==
===فارسی===
===فارسی===
۴٬۹۴۳

ویرایش