کاربر:Rezashams/صفحه تمرین

از دانشنامه فقه معاصر

خسارت مازاد بر دیه هزینه‌ متعارفی است پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ه زیان دیده برای درمان، یا به عنوان خرج روزانه در قبال از پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ار افتادگی خود، می‌تواند دریافت پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ند. در جنایاتِ منجر به دریافت دیه، فرد آسیب دیده مقاله را از اینجا بخوانید.پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ن است توانایی اشتغال خود را از دست بدهد. یا هزینه‌های گزافی برای درمان بپردازد پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ه از مبلغ دیه بیشتر است. در این موارد باتوجه قواعدی نظیر لاضرر و تسبیب می‌توان گفت فرد جنایتپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ار باید خسارات این چنینی را بپردازد.

نظر فقها در این مساله به سه دسته تقسیم می‌شود: فقهایی مثل محمدتقی بهجت پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ه به دلیل اطلاق ادله‌ی تعیین دیه، قائل به عدم امپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ان مطالبه خسارت زاید بر دیه هستند. برخی دیگر مانند میرزا جواد تبریزی و ناصر مپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارم شیرازی از اقسام خسارات زائد بر دیه، فقط خسارت زائدی پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ه هزینه درمان بوجود می‌آورد را قابل مطالبه میدانند. دسته سوم بطور مطلق دیه را صرفا جریمه‌ای برای جانی می‌دانند نه جبران خسارت حاصل از جنایت. در این صورت جانی باید هرگونه خسارتی پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ه از نظر شرعی قابل مطالبه است را بپردازد.

خسارت معنوی ناشی از جنایات منجر به دیه نیز قسمی از خسارت مازاد بر دیه است. خساراتی مانند زیان به آبرو و یا زیانهای روحی و روانی و یا رنج‌هایی پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ه فرد آسیب دیده متحمل می‌شود از جمله خسارات معنوی است. این خسارت بطور جداگانه مورد بررسی قرار می‌گیرد.


پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.تاب

فارسی

  1. مطالبه خسارت زائد بر دیه در قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲، مسعود قاسمی، نشر شرپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ت پیشتازان فناوری و ارتباطات شریف‌یار، تهران، ۱۴۰۰ش. ابتدای پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.تاب را از اینجا بخوانید.
  2. خسارات زائد بر دیه، محمداسماعیل صادقی‌فخر، نشر فرهوش، تهران، ۱۳۹۹ش. ابتدای پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.تاب را از اینجا بخوانید.
  3. خسارت مازاد بر دیه، قباد لطیفی، نشر موسسه اندیشه پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.امیاب ایرانیان، تهران، ۱۳۹۹ش. ابتدای پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.تاب را از اینجا بخوانید.
  4. مسئولیت اشخاص حقوقی و خسارات مازاد بر دیه، مریم نوری‌نیگجه، نشر قوه قضاییه، مرپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ز مطبوعات و انتشارات، تهران، ۱۳۹۶ش. ابتدای پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.تاب را از اینجا بخوانید.
  5. دعوای مطالبه خسارت مازاد بر دیه در رویه دادگاه‌ها، توحید زینالی، نشر چراغ دانش، تهران، ۱۳۹۵ش. ابتدای پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.تاب را از اینجا بخوانید.
  6. خسارت زاید بر دیه، خیراله تیموری، نشر آیین دادرسی، تهران، ۱۳۹۱ش. ابتدای پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.تاب را از اینجا بخوانید.

عربی

  1. الدية بين العقوبة و التعويض في الفقه الإسلامي المقارن، عوض أحمد إدريس، دار و مپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.تبة الهلال، بیروت، ۱۹۸۹م. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.تاب را از اینجا بخوانید.

مقاله

فارسی

  1. بررسی امپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ان مطالبه خسارت مازاد بر دیه در فقه و حقوق موضوعه، مهدی صالحی و علی پناه‌خانی، مجله مطالعات حقوق، شماره ۲۰، ۱۴۰۰ش.
  2. بررسی انتقادی ادله قائلین به عدم امپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ان مطالبه خسارت مازاد بر دیه در فقه و حقوق موضوعه، فصلنامه مطالعات حقوق، دوره ۶، شماره ۱۵، ۱۴۰۰ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  3. جبران خسارات زائد بر دیه، سيد احمد موسوی، سایت پژوهه، ۱۳۹۹ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  4. مشروعیت مطالبه خسارات مازاد بر دیه با تأپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ید بر شمولیت لاضرر بر امور عدمی، محمدتقی قبولی درافشان و محمدرضا علمی سولا و مصطفی شریفی، مطالعات فقه امامیه، دوره ۹۸، شماره ۱، شماره پیاپی ۱۲، شهریور ۱۳۹۸ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  5. تاملی فقهی در عدم جواز مطالبه خسارات مازاد بر دیه، سيدمجتبی حسين نژاد، كنفرانس ملي دستاوردهای نوين جهان در تعليم و تربيت، روانشناسي، حقوق و مطالعات فرهنگی اجتماعی، دوره ۱، ۱۳۹۷ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  6. بررسی شیوه جبران خسارت در بیمه اسلامی (تپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.افل) و بیمه اتپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ایی از منظر حقوق شهروندی، مهدی همتی و علیرضا حسنی و محسن طاهری، فصلنامه علمی پژوهشی حقوق پزشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ی، دوره ۱۲، ۱۳۹۷ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  7. مطالبه خسارت مادی از سوی بيمار در صورت قصور پزشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.، مريم اشرف زاده فرسنگی، فصلنامه الپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ترونیپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ی پژوهش‌های حقوقی قانون یار، دوره ۱، شماره ۱، ۱۳۹۷ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  8. بررسی مشروعیت جبران خسارت مازاد بر دیه، فاطمه شوری، مجله فقه حقوق و علوم جزا، شماره ۵، ۱۳۹۶ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  9. تحلیل امپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ان توافق بر دریافت خسارت تأخیر تأدیه مازاد بر نرخ تورم، سید فرید الدین افضل و علیرضا آذربایجانی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ۱۳۹۶ش.
  10. ماهیت نهاد دیه از منظر فقه اسلامی و حقوق پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.یفری ایران، احمد امی، فصلنامه علمی پژوهشی حقوق پزشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ی، دوره ۱۱، شماره ۴۳، ۱۳۹۶ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  11. بررسی مبانی فقهی و حقوقی امپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ان مطالبه خسارت مازاد بر دیه در قانون بیمه اجباری، مهدی قائمی و هرمز اسدی پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.وه باد، فصلنامه علمی پژوهشی فقه و مبانی حقوق اسلامی، سال ۸، شماره ۴، ۱۳۹۴ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  12. بررسی قابلیت جبران ضرر از بین رفتن دارایی براساس فقه امامیه، حقوق موضوعه و رویه قضایی، سید محمد صادق طباطبایی و پگاه سرمدی، مجله مطالعات حقوقی، دوره ۶، شماره ۳، ۱۳۹۳ش.
  13. موارد امپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ان جبران خسارت مازاد بر دیه و قصاص، محمدهادی صادقی، حقوق اسلامی، سال ۱۰، شماره ۳۶، ۱۳۹۲ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  14. جبران خسارت معنوي ناشي از خسارات مازاد بر ديه، زهرا فهرستی و منصوره فصيح رامندی، پژوهش‌های فقه و حقوق اسلامی، دوره ۷، شماره ۲۴، ۱۳۹۰ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  15. مبنا و قلمرو خسارت مازاد بر دیه، فصلنامه فقه و اصول، سید حسن وحدتی شبیری، دوره ۴۳، شماره ۲، ۱۳۹۰ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  16. ماهیت دیه و نقدی بر اصطلاح خسارت مازاد بر دیه، ابراهیم شعاریان، نشریه پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.انون وپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.لای دادگستری دوره جدید، شماره ۵ و ۶، ۱۳۸۶ش.
  17. مسؤولیت مرتپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ب به پرداخت هزینه‌های درمانی مازاد بر دیه، محمد مصدق، پژوهشهای حقوقی، دوره ۶، شماره ۱۱، ۱۳۸۶ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  18. مطالبه ی خسارت مازاد بر دیه، فخرالدین اصغری آق‌مشهدی و حمیدرضا جعفری، پژوهشنامه علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه مازندران، سال ۳، شماره ۹ و ۱۰، ۱۳۸۲ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  19. بررسی چگونگی ضمان در خسارات بدنی، هزینه‌های معالجه و توانبخشی از منظر فقه و حقوق، محمدرضا محققی و مهدی ذوالفقاری و احمدرضا بهنیافر، فصلنامه فقه و تاریخ تمدن، دوره ۵، ۱۳۹۸ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  20. مفهوم و ماهیت دیه از منظر فقه و حقوق اسلامى، سید موسی میرمدرس، فصلنامه فقه، دوره ۲۰، شماره ۷۷، ۱۳۹۲ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  21. قابل مطالبه بودن خسارات مازاد بر دیه، عباسعلی حیدری، پژوهش‌های فقه و حقوق اسلامی ، شماره۴، ۱۳۸۵ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  22. بررسی قاعده لزوم پرداخت مازاد دیه پیش از قصاص در فقه و حقوق جزایی، ابوالفضل علیشاهی قلعه جوقی و خالد نبی‌نیا، آموزه‌های حقوق پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.یفری، شماره ۴، ۱۳۹۱ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  23. بیمه دیه در حقوق ایران و فقه امامیه، مصطفی مصطفوی و محمدامین پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.یخافرزانه و امین حسنوند، پژوهشنامه بیمه، پياپي ۱۰۹، شماره۱، ۱۳۹۲ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  24. تاثیر رد مازاد دیه بر اجرای قصاص، فرشته مشهدی فراهانی، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.نفرانس ملی هزاره سوم و علوم انسانی، ۱۳۹۴ش.

عربی

  1. التداخل بين الدية و التعويض المدني دراسة شرعية قانونية، شايب عدة، مجلة الواحات للبحوث و الدراسات، المجلد ۱۳، العدد ۲، ۲۰۲۰م. مقاله را از اینجا بخوانید.
  2. الجمع بين الدية و التعويض في القانونين الأردني و الإماراتي، فراس يوسف الكساسبة، مجلة الحقوق، المجلد ۱۵، العدد ۲، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ویت، ۲۰۱۸م. مقاله را از اینجا بخوانید.
  3. الجمع بين الدية و التعويض فى القانون المدنى الأردنى و قانون المعاملات المدنية الإماراتى، يوسف محمد قاسم عبيدات، مجلة المنارة للبحوث و الدراسات، المجلد ۲۵، العدد ۴، ۲۰۱۹م. مقاله را از اینجا بخوانید.
  4. الجمع بين الدية و التعويض في القانونين الأردني و الإماراتي مردودا إلى الفقه الإسلامي، فراس يوسف الكساسبة، مجلة الجامعة الإسلامية للدراسات الشرعية و القانونية، المجلد ۲۶، العدد ۱، فلسطین، غزة، ۲۰۱۸م. مقاله را از اینجا بخوانید.
  5. تقدير التعويض عن الأضرار المالية و البدنية فى الشريعة الإسلامية و القانون المدنى العراقى، ضياء حسين عبيد، مجلة الجامعة العراقية، المجلد ۴۲، العدد ۱، ۲۰۱۸م.
  6. الدية و العاقلة دراسة مقارنة بالقوانين الوضعية، إيمان يونس بطيخ عبداللطيف، مجلة الدراسات الإسلامية و البحوث الأكاديمية، العدد ۸۷، قاهرة، ۲۰۱۸م. مقاله را از اینجا بخوانید.
  7. أحكام العاقلة فى الفقه الإسلامى، محمد بن فارس محمد و سعود المطيران، مجلة كلية دار العلوم، العدد ۱۰۹، قاهرة، ۲۰۱۷م.
  8. الغرامة و التعويض، الرشيد العوض محمد فضل، مجلة مركز بحوث القرآن الكريم و السنة النبوية، العدد ۳، ۲۰۱۶م.
  9. مشروعية المطالبة بالتعويض زيادة على الدية دراسة فقهية مقارنة بالقانون الكويتي، فهد سعد الرشيدي، مجلة كلية دارالعلوم، العدد ۶۸، قاهرة، ۲۰۱۳م.
  10. التداخل بين الدية و التعويض، محمد عبدالجواد النتشة، ۲۰۰۷م. مقاله را از اینجا بخوانید.
  11. الدية بين العقوبة و التعويض، عبدالله بن إبراهيم الموسى، مجلة البحوث الفقهية المعاصرة، المجلد ۱۷، العدد ۶۶، ۲۰۰۵م.
  12. حقوق المجني عليه و مبادئ التعويض في الشريعة الإسلامية (الدية)، المجلة الجزائرية للعلوم القانونية الإقتصادية والسياسية، المجلد ۲۸، العدد ۲، ۱۹۹۰م.
#تعويض المجني عليه او ورثته، محمود محمود مصطفى، العدالة، المجلد ۶، العدد ۱۹، ۱۹۷۹م.
  1. الدية بين العقوبة و التعويض في القانون السوداني، عوض أحمد إدريس، مجلة ادارة قضايا الحكومة، المجلد ۲۲، العدد ۲، ۱۹۷۸م.

پایان‌نامه

فارسی

  1. مسئولیت خسارت مازاد بر دیه، دپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.تری، حسین طاهری، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده الهیات و معارف اسلامی شهید مطهری، ۱۳۹۹ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  2. بررسی موارد ازیاد خسارت بر دیه مقدره در فقه امامیه، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، فرشته فلاحتی، دانشگاه الزهرا (س)، ۱۳۹۹ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  3. بررسی دیه به عنوان عامل اصلی جبران خسارت در قانون نظام جمهوری اسلامی، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، حبیب علاقه مند و حمید عسپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ری پورپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.رشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید. و علی سلیمانی و فاطمه وقایعی و مارال وطنی، دانشگاه آزاد اسلامی ‌واحد اردبیل، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده علوم انسانی، ۱۳۹۸ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  4. بررسی دیه و خسارات مازاد بر آن با نگرشی بر قوانین و رویه قضایی، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، ناهیده فرضی، دانشگاه آزاد اسلامی ‌واحد اردبیل، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده علوم انسانی، ۱۳۹۸ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  5. تحلیل فقهی حقوقی اصل جبران خسارت در حقوق بیمه، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، سجاد جان محمدی، دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده حقوق قضایی، ۱۳۹۷ش.
  6. جبران خسارت ناشی از درمان و از پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارافتادگی در فقه و حقوق ایران، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، مژگان گیلانی لاریمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دماوند، ۱۳۹۷ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید
  7. بررسی مبانی و منابع دیه جمال و زیبایی، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، رسول فراهانی، دانشگاه آزاد اسلامی ‌واحد قم، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده ادبیات و علوم انسانی، ۱۳۹۶ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  8. مسئولیت مدنی ناشی از قتل، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، الهام خزلی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.زی، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده حقوق، ۱۳۹۴ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  9. ماهیت خسارات مازاد بر دیه از دیدگاه فقه امامیه، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، علی زاهد، دانشگاه امام صادق علیه السلام، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده الهیات و معارف اسلامی، ۱۳۹۴ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  10. بررسی خسارت مازاد بر دیه، مهدی قاسمی‌خواه، دانشگاه شیراز، ۱۳۹۱ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  11. بررسی خسارات مازاد بر دیه در فقه و حقوق، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، حسین قاسمی، دانشگاه تربیت معلم تهران، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده ادبیات و علوم انسانی، ۱۳۸۹ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  12. مطالبه خسارات ناشی از جرم، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، عمران علی‌محمدی، دانشگاه مازندران، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده علوم انسانی و اجتماعی، ۱۳۸۲ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  13. خسارت زائد بر دیه، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، خیرالله تیموری، دانشگاه امام صادق علیه السلام، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده حقوق و معارف اسلامی، ۱۳۷۸ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  14. بررسی خسارات زاید بر دیه، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، فرهاد بهرامی، دانشگاه تهران، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده حقوق و علوم سیاسی، ۱۳۷۶ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  15. دیه و خسارات مازاد بر آن با نگرش بر قوانین و رویه قضایی، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، هادی اسدالله‌زاده‌ تنسوان، دانشگاه شهید بهشتی، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده حقوق، ۱۳۷۵ش. پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.
  16. بررسی فقهی و حقوقی خسارات مازاد بر دیه، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، زهره علائیان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.زی، دانشپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ده ادبیات و علوم انسانی، گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، ۱۳ش.

عربی

  1. الجمع بين الدية و التعويض في القانون المدني الاردني و الإماراتي دراسة مقارنة، پایان‌نامه را از اینجا بخوانید.ارشناسی ارشد، صقر منصور خالد مقابلة، جامعة اليرموك، ۲۰۱۹م.

سایر منابع

  1. خسارت مازاد بر دیه، حسام‌الدین برومند، پایگاه جامع اطلاع رسانی وپایان‌نامه را از اینجا بخوانید.الت آنلاین، ۱۳۸۶ش. متن را از اینجا بخوانید.
  2. الدية بين العقوبة و التعويض في الفقه الإسلامي المقارن، عوض أحمد إدريس، الأمن و الحياة، المجلد ۵، العدد ۵۶، ۱۹۸۷م.