کاربر:Rezashams/صفحه تمرین۳: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه فقه معاصر
Rezashams (بحث | مشارکت‌ها)
جزبدون خلاصۀ ویرایش
Rezashams (بحث | مشارکت‌ها)
جزبدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[کافر بی‌طرف]] کافری است که مشغول جنگ با مسلمین و متعهد به پرداخت جزیه نیست. در اصطلاح فقه کافر اصلی به کافر حربی و کافر ذمی تقسیم میشود. کافران ذمی، مُعاهَد یا مُهادِن، کفار اهل کتابی هستند که به اسلام روی‌ نیاوردند و در عوض متعهد به پرداخت اموالی به عنوان جزیه به حاکم اسلامی شده‌اند. در مقابل کافری که غیر از این باشد کافر حربی اطلاق می‌شود. از احکامی که فقیهان برای کافران حربی برشمردند اموری مانند محترم نبودن اموال، ناموس آنهاست. فقیهان از میان کافران حربی کافر مستامن یعنی آنکه به عنوان کارگذار و یا سفیر وارد سرزمین اسلامی شده است را استثنا کرده‌اند. در این میان برخی از فقها چون سید علی خامنه‌ای، ناصر مکارم شیرازی، حسینعلی منتظری معتقداند کافرانی که در سرزمین‌های بی‌طرف قرار دارند در حکم کافر حربی نیستند و اموال آنها محترم دانسته شده و تعرض به آنها حرام است.
[[کافر بی‌طرف]] کافری است که مشغول جنگ با مسلمین و متعهد به پرداخت جزیه نیست. در اصطلاح فقه کافر اصلی به کافر حربی و کافر ذمی تقسیم میشود. کافران ذمی، مُعاهَد یا مُهادِ، کفار اهل کتابی هستند که به اسلام روی‌ نیاوردند و در عوض متعهد به پرداخت اموالی به عنوان جزیه به حاکم اسلامی شده‌اند. در مقابل کافری که غیر از این باشد کافر حربی اطلاق می‌شود. از احکامی که فقیهان برای کافران حربی برشمردند اموری مانند محترم نبودن اموال، ناموس آنهاست. فقیهان از میان کافران حربی برخی را استثنا کرده‌اند: 1.کافر مستامن یعنی آنکه به عنوان کارگذار، سفیر و یا گردشگر وارد سرزمین اسلامی شده است 2.کافر معاهد. در این میان برخی از فقها چون سید علی خامنه‌ای، ناصر مکارم شیرازی، حسینعلی منتظری معتقداند کافرانی که در سرزمین‌های بی‌طرف قرار دارند در حکم کافر حربی نیستند و اموال آنها محترم دانسته شده و تعرض به آنها حرام است.


دیدگاه مشهور فقیهان مستند به برخی روایات و اجماع است که مخالفان با رد آن‌ها به حرمت جان، مال، آبرو و ناموس کافر بی‌طرف حکم کرده‌اند.
دیدگاه مشهور فقیهان مستند به برخی روایات و اجماع است که مخالفان با رد آن‌ها به حرمت جان، مال، آبرو و ناموس کافر بی‌طرف حکم کرده‌اند.

نسخهٔ ‏۱۴ مهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۳۲

کافر بی‌طرف کافری است که مشغول جنگ با مسلمین و متعهد به پرداخت جزیه نیست. در اصطلاح فقه کافر اصلی به کافر حربی و کافر ذمی تقسیم میشود. کافران ذمی، مُعاهَد یا مُهادِ، کفار اهل کتابی هستند که به اسلام روی‌ نیاوردند و در عوض متعهد به پرداخت اموالی به عنوان جزیه به حاکم اسلامی شده‌اند. در مقابل کافری که غیر از این باشد کافر حربی اطلاق می‌شود. از احکامی که فقیهان برای کافران حربی برشمردند اموری مانند محترم نبودن اموال، ناموس آنهاست. فقیهان از میان کافران حربی برخی را استثنا کرده‌اند: 1.کافر مستامن یعنی آنکه به عنوان کارگذار، سفیر و یا گردشگر وارد سرزمین اسلامی شده است 2.کافر معاهد. در این میان برخی از فقها چون سید علی خامنه‌ای، ناصر مکارم شیرازی، حسینعلی منتظری معتقداند کافرانی که در سرزمین‌های بی‌طرف قرار دارند در حکم کافر حربی نیستند و اموال آنها محترم دانسته شده و تعرض به آنها حرام است.

دیدگاه مشهور فقیهان مستند به برخی روایات و اجماع است که مخالفان با رد آن‌ها به حرمت جان، مال، آبرو و ناموس کافر بی‌طرف حکم کرده‌اند.


مقاله

فارسی

  1. احترام مالی کافر بی‌طرف، امیر مهاجر میلانی، فصلنامه فقه و اصول، سال ۵۱، شماره ۱۱۷، ۱۳۹۸ش. مقاله را از اینجا بخوانید.
  2. حرمت جان کافر بی‌طرف با تاکید بر آیات قرآن، امیر مهاجر میلانی، آموزه‌های فقه مدنی، شماره ۱۴، ۱۳۹۵ش. مقاله را از اینجا بخوانید.