کالبدشکافی (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
‍‎{{منابع مطالعاتی}}
‍‎{{منابع مطالعاتی}}
'''[[کالبدشکافی]]''' (تشریح) در اصطلاح به جداسازی اجزای بدن مردگان گفته می‌شود. این کار به‌منظور یادگیری جایگاه و شکل اجزای بدن و همچنین یافتن علت بیماری و مرگ در موارد جنایی انجام می‌شود. در اسلام برای احترام به اجساد مردگان، جداسازی اجزای بدن حرام دانسته شده است. با توجه به منافعی که کالبدشکافی در پزشکی دوران جدید پیدا کرده است، برخی فقیهان به بررسی احکام مربوط به آن پرداخته‌اند. تحقیق‌های زیر به بررسی این مساله از دید‌گاه فقه می‌پردازد.  
'''[[کالبدشکافی]]''' یا [[تشریح]] به‌معنای شکافتن بدن مرده و جداسازی اجزای آن به منظور دست‌یابی به علت آسیب، بیماری یا جنایتی است که بر بدن میت وارد شده است. کالبدشکافی امروزه همچنین به‌منظور یادگیری جایگاه و شکل اجزای بدن و آموزش دانشجویان پزشکی انجام می‌شود.
 
درباره کالبدشکافی امروزه چند پرسش مطرح است ازجمله آیا تشریح بدن مسلمان باوجود دست‌یابی به بدن کافر جایز است؟ در مورد آموزش دانشجویان رشته پزشکی آیا می‌توان از جسد مسلمان برای کالبدشکافی استفاده کرد؟ در صورت تشریح آیا باید دیه پرداخت شود؟ استفاده از جسد مسلمان جهت تشریح با وصیت قبلی متوفی آیا جایز است؟ حکم رؤیت اندام تناسلی برای دانشجویان ناهمگن یا همگن چه صورتی دارد؟ 
 
در اسلام به دلیل حرمت جنایت بر جسد میت و وجوب دفن میت، جداسازی و تشریح اجزای بدن میت مسلمان حرام دانسته شده است؛ ولی کالبدشکافی بدن میت کافر جایز است. البته با عروض عناوین ثانویه همانند حفظ جان مسلمانان، کشف جرم یا بیماری و در نهایت به دلیل اهمیت آموزش علم پزشکی، گفته شده تشریح جسد میت مسلمان نیز جایز است و دیه نخواهد داشت.  
==کتاب‌ها==
==کتاب‌ها==
===فارسی===
===فارسی===