ولایت انتصابی فقیه (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

Aliabadi (بحث | مشارکت‌ها)
Aliabadi (بحث | مشارکت‌ها)
خط ۱: خط ۱:
[[ولایت انتصابی فقیه]]
مسئله انتخابی بودن یا انتصابی بودن ولایت فقیه به عنوان حاکم جامعه اسلامی از جمله موضوعات چالش‌زا و مورد مناقشه به ویژه پس از انقلاب اسلامی ایران بوده است.
مساله انتخابی بودن یا انتصابی بودن ولایت فقیه به عنوان حاکم جامعه اسلامی از جمله موضوعات چالش زا و مورد مناقشه به ویژه پس از انقلاب اسلامی ایران بوده است.


منشا این اختلاف ناشی از این نکته است که از منظر برخی مشروعیت حاکم اسلامی منحصر به اراده الهی و نصب از جانب اوست و نقش مردم در این زمینه پذیرش حاکم خواهد بود اما در مقابل برخی بر آنند که با توجه به تغییر نگرش در عرصه سیاسی در سده اخیر و ورود مستقیم مردم در این عرصه، این انتخاب از جانب آنان است که حاکمیت اسلامی را مشروع می‌سازد.
این اختلاف ناشی از این نکته است که از منظر برخی مشروعیت حاکم اسلامی منحصر به اراده الهی و نصب از جانب اوست و نقش مردم در این زمینه پذیرش حاکم خواهد بود اما در مقابل برخی بر آنند که با توجه به تغییر نگرش در عرصه سیاسی در سده اخیر و ورود مستقیم مردم در این عرصه، این انتخاب از جانب آنان است که حاکمیت اسلامی را مشروع می‌سازد.


مساله نصب ولایت فقیه از آنجایی که سابقه ای به جز ایران ندارد از این رو مباحث مربوط به مشروعیت حاکمیت ولایت فقیه در فضای عربی کمتر مورد بحث بوده است و بیشتر منابع و مکتوبات به زبان فارسی است که در ادامه فهرست آن ارائه شده است..
مسئله نصب ولایت فقیه از آنجایی که پیشینه‌ای به جز ایران ندارد در فضای عربی کمتر مورد بحث بوده است و بیشتر منابع و مکتوبات به زبان فارسی است که در ادامه فهرست آن ارائه شده است.


== کتاب ==
== کتاب ==