فقه ترافیک (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

Ma.sultanmoradi (بحث | مشارکت‌ها)
صفحه‌ای تازه حاوی «{{موضوعات فاقد منابع مطالعاتی}} فقه ترافیک از شاخه‌های نوپدید فقهی است که به مسائل مربوط به عبور و مرور و نظم آمد و شد می‌پردازد. در این شاخه فقهی عمل مکلفان از آن جهت که موجب حفظ یا اخلال در نظم ترافیک است و یا موجب صدمه و زیان‌ به دیگران می‌...» ایجاد کرد
 
Ma.sultanmoradi (بحث | مشارکت‌ها)
خط ۱: خط ۱:
{{موضوعات فاقد منابع مطالعاتی}}
{{موضوعات فاقد منبع مطالعاتی}}
[[فقه ترافیک]] از شاخه‌های نوپدید فقهی است که به مسائل مربوط به عبور و مرور و نظم آمد و شد می‌پردازد.  
[[فقه ترافیک]] از شاخه‌های نوپدید فقهی است که به مسائل مربوط به عبور و مرور و نظم آمدوشد می‌پردازد.  
در این شاخه فقهی عمل مکلفان از آن جهت که موجب حفظ یا اخلال در نظم ترافیک است و یا موجب صدمه و زیان‌ به دیگران می‌شود بررسی می‌شود.
در این شاخه فقهی، عمل مکلفان از آن جهت که موجب حفظ یا اخلال در نظام ترافیک است و یا موجب صدمه و زیان‌ به دیگران می‌شود بررسی می‌شود.
برخی پرسش‌های پیش روی این شاخه عبارتند از اینکه آیا مسائل ترافیک شهری شأن فقهی دارند و می‌توان در فقه به آنها پرداخت یا خیر؟  وظایف ترافیکی مکلفان کدامند؟ حقوق شرعی شهروندان در مسائل مربوط به ترافیک کدامند؟ کدام مسائل از ابواب حدود، تعزیرات، قصاص و دیات به فقه ترافیک مربوط می‌شود؟ مقتضای عقل، آیات و روایات در ارتباط با تکالیف ترافیکی شهروندان چیست؟ کدام قواعد و اصول فقهی می‌توانند در فقه ترافیک نقش ایفا کنند؟ [[حکم حکومتی]] چه نسبتی با احکام ترافیکی دارند؟ نسبت [[قاعده حفظ نظام]] با فقه ترافیک چیست؟ آیا قوانین راهنمایی‌ و رانندگی موجب الزام شرعی می‌شوند؟ مسئولیت شرعی ناشی از [[حوادث رانندگی]] و دیگر خسارات ترافیکی چیست و چه حدودی دارد؟ وظایف شرعی سازمان‌ها و دولت‌ها نسبت به مسائل ترافیکی چیست؟ مسئولیت شرعی [[فقه محیط زیست|آسیب‌های محیط‌ زیستی]] ناشی از ترافیک با چه شخص یا نهادی است؟ از نظر فقه، رفتار خطر ساز ترافیکی که بالفعل موجب خسارت نشده‌اند موجب مسئولیت شرعی هستند؟  
برخی پرسش‌های پیش روی این شاخه عبارتند از اینکه آیا مسائل ترافیک شهری شأن فقهی دارند و می‌توان در فقه به آنها پرداخت یا خیر؟  وظایف ترافیکی مکلفان کدامند؟ حقوق شرعی شهروندان در مسائل مربوط به ترافیک کدامند؟ کدام مسائل از ابواب حدود، تعزیرات، قصاص و دیات به فقه ترافیک مربوط می‌شود؟ مقتضای عقل، آیات و روایات در ارتباط با تکالیف ترافیکی شهروندان چیست؟ کدام قواعد و اصول فقهی می‌توانند در فقه ترافیک نقش ایفا کنند؟ [[حکم حکومتی]] چه نسبتی با احکام ترافیکی دارد؟ نسبت [[قاعده حفظ نظام]] با فقه ترافیک چیست؟ آیا قوانین راهنمایی‌ و رانندگی موجب الزام شرعی می‌شوند؟ مسئولیت شرعی ناشی از [[حوادث رانندگی]] و دیگر خسارات ترافیکی چیست و چه حدودی دارد؟ وظایف شرعی سازمان‌ها و دولت‌ها نسبت به مسائل ترافیکی چیست؟ مسئولیت شرعی [[فقه محیط زیست|آسیب‌های محیط‌ زیستی]] ناشی از ترافیک با چه شخص یا نهادی است؟ از نظر فقه، رفتار خطرساز ترافیکی که بالفعل موجب خسارت نشده‌اند موجب مسئولیت شرعی هستند؟  
با توجه به نوپدید بودن این عرصه از فقه، کمتر مورد توجه پژوهشگران فقه و فقیهان معاصر بوده است و بسیاری از این پرسش‌ها به طور مفصل بررسی نشده‌اند..
با توجه به نوپدید بودن این عرصه از فقه، کمتر مورد توجه پژوهشگران فقه و فقیهان معاصر بوده است و بسیاری از این پرسش‌ها به طور مفصل بررسی نشده‌اند.
 
==کتاب==
==کتاب==
===فارسی===
===فارسی===