ترمیم عضو پس از اجرای حد (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

Ma.sultanmoradi (بحث | مشارکت‌ها)
صفحه‌ای تازه حاوی «{{منابع مطالعاتی}} ترمیم عضو پس از اجرای حد یا پیوند عضوی که به حکم قصاص قطع شده است، از جمله مسائلی است که پیشرفت علم پزشکی و امکانات نوین آن پیش روی دانش فقه قرار داده است. پرسش اساسی در این بحث این است که آیا شرع اجازه پیوند دست، پا یا هر عضو ق...» ایجاد کرد
 
Ma.sultanmoradi (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{منابع مطالعاتی}}
{{منابع مطالعاتی}}
[[ترمیم عضو پس از اجرای حد]] یا پیوند عضوی که به حکم قصاص قطع شده است، از جمله مسائلی است که پیشرفت علم پزشکی و امکانات نوین آن پیش روی دانش فقه قرار داده است. پرسش اساسی در این بحث این است که آیا شرع اجازه پیوند دست، پا یا هر عضو قطع شده به سبب حد یا قصاص را می‌دهد یا نه. همچنین آیا پیوند زدن عضو قطع شده با اصل مجازات منافات یا خیر؟ آیا با پیوند عضو قطع شده فلسفه اجرای حدود ـ مثلاً بقای اثر حد برای عبرت دیگران - از بین نمی‌رود؟ پرسش دیگر این است که در قصاص، آیا رضایت مجنی‌علیه شرط جواز ترمیم یا پیوند است یا خیر؟ حال در صورتی که قائل به عدم جواز پیوند باشیم و جانی عضو قطع شده را ترمیم کند، آیا مجنی‌علیه یا خود دستگاه قضایی می‌تواند قصاص را بار دیگر انجام دهد؟ برخی بر این باورند که چون پس از اجرای حد، حکم الهی اجرا شده است پیوند عضو قطع شده جایز است؛ اما در مقابل ممکن است حفظ مصلحتی که مبنای اجرای حکم است باعث شود حکم به عدم جواز پیوند دهیم. آیا چنین مبنایی در قصاص ـ به مثابه حق الناس ـ نیز می‌تواند بنیاد قرار گیرد یا خیر؟
[[ترمیم عضو پس از اجرای حد]] یا پیوند عضوی که به حکم قصاص قطع شده است، از جمله مسائلی است که پیشرفت علم پزشکی و امکانات نوین آن پیش روی دانش فقه قرار داده است. پرسش اساسی در این بحث این است که آیا شرع اجازه پیوند دست، پا یا هر عضو قطع شده به سبب حد یا قصاص را می‌دهد یا نه. همچنین آیا پیوند زدن عضو قطع شده با اصل مجازات منافات دارد یا خیر؟ آیا با پیوند عضو قطع شده فلسفه اجرای حدود ـ مثلاً بقای اثر حد برای عبرت دیگران - از بین نمی‌رود؟ پرسش دیگر این است که در قصاص، آیا رضایت مجنی‌علیه شرط جواز ترمیم یا پیوند است یا خیر؟ حال در صورتی که قائل به عدم جواز پیوند باشیم و جانی عضو قطع شده را ترمیم کند، آیا مجنی‌علیه یا خود دستگاه قضایی می‌تواند قصاص را بار دیگر انجام دهد؟ برخی بر این باورند که چون پس از اجرای حد، حکم الهی اجرا شده است پیوند عضو قطع شده جایز است؛ اما در مقابل ممکن است حفظ مصلحتی که مبنای اجرای حکم است باعث شود حکم به عدم جواز پیوند دهیم. آیا چنین مبنایی در قصاص ـ به مثابه حق الناس ـ نیز می‌تواند بنیاد قرار گیرد یا خیر؟


بحث ترمیم عضو پس از حد و قصاص در آثار کمی بررسی شده است. در این میان برخی به مستند شرعی حکم و دیگران به بررسی رابطۀ حکم فقه و حقوق در این مسئله پرداخته‌اند.
بحث ترمیم عضو پس از حد و قصاص در آثار کمی بررسی شده است. در این میان برخی به مستند شرعی حکم و دیگران به بررسی رابطه حکم فقه و حقوق در این مسئله پرداخته‌اند.
==کتاب==
==کتاب==
#پیوند عضو بعد از قصاص، سمیه آخوندی، قم، امتداد حکمت، ‏‫۱۴۰۰ش.‬
#پیوند عضو بعد از قصاص، سمیه آخوندی، قم، امتداد حکمت، ‏‫۱۴۰۰ش.‬