تغییر جنسیت (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

Khoshnudi (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
Hasanejraei (بحث | مشارکت‌ها)
اصلاح شناسه
خط ۱: خط ۱:
{{منابع مطالعاتی}}
{{منابع مطالعاتی}}


[[تغییر جنسیت]] یا تطبیق جنسیت زن به مرد یا مرد به زن، از جمله مسائل معاصری است که علاوه بر آنکه اصل مشروع بودن آن مورد بحث قرار گرفته است، پیامدهای قابل‌توجهی در بسیاری از احکام شرعی دارد؛ از جمله ارث، ازدواج و طلاق. کتاب‌ها، مقاله‌ها و پایان‌نامه‌های مختلفی در این باره از منظر فقه شیعه به زبان‌های فارسی و عربی نگاشته شده است.  
[[تغییر جنسیت]] یا تطبیق جنسیت زن به مرد یا مرد به زن، از جمله مسائل معاصری است که علاوه بر آنکه اصل مشروع بودن آن مورد بحث قرار گرفته است، پیامدهای قابل‌توجهی در بسیاری از احکام شرعی دارد؛ از جمله ارث، ازدواج و طلاق، ولایت و حضانت کودکان، مهریه و نفقه.  
 
گروهی از فقیهان با اتکا به قاعده اضطرار، قاعده نفی عسر و حرج، اصل حلیت و اصل اباحه، با تغییر جنسیت موافقت نموده و گروهی دیگر، با استناد به حرمت تغییر جنس به‌دلیل تغییر خلق خدا و تشبه به جنس مخالف، با این امر مخالفت کرده‌اند.
بدین ترتیب سؤالات متعددی در این باره قابل طرح است؛ از جمله آنکه اگر زن تغییر جنسیت دهد، آیا می‌تواند مهریه خود را از شوهرش مطالبه کند، یا آنکه اگر مرد تغییر جنسیت دهد، آیا پرداخت نفقه همچنان بر عهده وی خواهد بود یا خیر. پرسش دیگر آنکه اگر مرد تغییر جنسیت دهد، آیا همچنان ولی و سرپرست فرزندان خود است یا ولایت وی سلب می‌شود.  


==کتاب‌ها==
==کتاب‌ها==