پرش به محتوا

کار کودکان (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

جز
بدون خلاصۀ ویرایش
جزبدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{منابع مطالعاتی}}
{{منابع مطالعاتی}}
[[کار کودکان]]، باید باتوجه به سختی کار و سن کودک نسبت سنجی شود. به کودکی که به نسبت سختی کار، سن مناسب را نداشته باشد و از تحصیل باز بماند، در اصطلاح بین‌المللی کودک کار اطلاق می‌شود. در فقه فردی نسبت به کار کودکان در زمینه احکام معامله و نافذ بودن معاملات کودکان بحث شده است اما با نگاه فقه اجتماعی، مسئله کار کودکان که برای سلامت فیزیکی، روانی، اجتماعی، اخلاقی و شخصیتی کودک مضر باشد، و با تحصیل کودک تداخل پیدا کند، به نحو مجزا و جدی مورد بحث واقع نشده است.
[[کار کودکان]]، باید باتوجه به سختی کار و سن کودک نسبت سنجی شود. به کودکی که به نسبت سختی کار، سن مناسب را نداشته باشد و از تحصیل باز بماند، در اصطلاح بین‌المللی کودک کار اطلاق می‌شود. در فقه فردی نسبت به کار کودکان در زمینه احکام معامله و نافذ بودن معاملات کودکان بحث شده است؛ اما مسئله کار کودکان که برای سلامت فیزیکی، روانی، اجتماعی، اخلاقی و شخصیتی کودک مضر باشد، و با تحصیل کودک تداخل پیدا کند، از نگاه فقه اجتماعی به نحو مجزا و جدی مورد بحث واقع نشده است.
 
از جمله سوالات فقهی مرتبط با این موضوع امور ذیل است: آیا خرید و فروشی که کودک انجام می‌دهد از دیدگاه شرع صحیح است؟ آیا در صحت خرید و فروشی که کودک انجام می‌دهد اذن ولی شرط است؟ آیا قول کودک در مورد طهارت کالا مورد قبول است؟ آیا انجام مفطرات روزه، از کودکی که در خیابان مشغول کار است مورد تعزیر است؟ آیا به اجرتی که از عمل کودک حاصل می‌شود خمس تعلق می‌گیرد؟ آیا بکارگیری کودکان در امور نظامی یا به اصطلاح «کودک سربازی»، برای رزم و یا جاسوسی مشروع است؟ آیا وکالت کودکان در امور اداری و غیر اداری نافذ است؟ آیا اجبار کودکان به اموری که از ناحیه فیزیکی و روانی به کودک آسیب می‌زند جایز است؟ با توجه به تاکید تحصیل علم در آموزه‌های دینی آیا اجبار کودکان بدون ضرورت و بازداری از دانش‌آموزی امری جایز است؟ آیا حکومت اسلامی در قبال فراهم کردن بستر مناسب تحصیل و دور نگه‌داشتن کودکان از آسیب‌های روانی و فیزیکی وظیفه‌ای دارد؟
 
مشهور فقیهان امامیه خرید و فروش کودک را باطل می‌دانند؛ چه ممیز باشد و چه غیرممیز، و یا حتی با اذن ولی باشد. اما اگر کودک به نیابت یا وکالت فرد بالغ اقدام به خرید و فروش کند معامله آن را صحیح می‌دانند.
 


از جمله سوالات فقهی مرتبط با این موضوع امور ذیل است: آیا خرید و فروشی که کودک انجام می‌دهد مشروع است؟ آیا قول کودک در مورد طهارت کالا مورد قبول است؟ آیا انجام مفطرات روزه از کودکی که در خیابان مشغول کار است مورد تعزیر است؟ آیا به اجرتی که از عمل کودک حاصل می‌شود خمس تعلق می‌گیرد؟ آیا بکارگیری کودکان در امور نظامی یا به اصطلاح «کودک سربازی»، برای رزم و یا جاسوسی مشروع است؟ آیا وکالت کودکان در امور اداری و غیر اداری نافذ است؟ آیا اجبار کودکان به اموری که از ناحیه فیزیکی و روانی به کودک آسیب می‌زند جایز است؟ با توجه به تاکید تحصیل علم در آموزه‌های دینی آیا اجبار کودکان بدون ضرورت و بازداری از دانش‌آموزی امری جایز است؟ آیا حکومت اسلامی در قبال فراهم کردن بستر مناسب تحصیل و دور نگه‌داشتن کودکان از آسیب‌های روانی و فیزیکی وظیفه‌ای دارد؟
== کتاب ==
== کتاب ==
=== فارسی ===
=== فارسی ===
۴٬۰۷۹

ویرایش