فروش مصحف به غیرمسلمان (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

ویرایش شناسه
جز (اصلاح نشانی وب، اصلاح ارقام)
(ویرایش شناسه)
خط ۱: خط ۱:
{{منابع مطالعاتی}}
{{منابع مطالعاتی}}
[[فروش مصحف به غیرمسلمان]] در شریعت اسلام مورد اختلاف فقهای امامیه و اهل سنت است. نزد اکثر مذاهب فقهی اسلام فروش مصحف به کافر مطلقا جایز نیست و برخی از فِرَق در صورتی فروش مصحف به کافر را اجازه می‌دهند که کافر، آن را به مسلمان بفروشد. فروش مصحف از طرفی مورد نهی برخی از روایات است و از طرف دیگر در دسترس قرار ندادن قرآن نزد غیر مسلمانی که می‌خواهد با اصول اسلام آشنا شود مانع تبلیغ اسلام است.
[[فروش مصحف به غیرمسلمان]] مورد اختلاف فقهای امامیه و اهل سنت است. اکثر مذاهب فقهی اسلام، فروش مصحف را به کافر مطلقا جایز نمی‌دانند؛ ولی برخی از فِرَق در صورتی فروش مصحف به کافر را اجازه می‌دهند که کافر، آن را به مسلمانی دیگر بفروشد. فروش مصحف اگرچه مورد نهی برخی از روایات است؛ ولی در دسترس قرار ندادن قرآن نزد غیر مسلمانی که قصد آشنایی با اصول اسلام دارد، مانع تبلیغ اسلام خواهد بود؛ به همین دلیل چند پرسش‌ها در این باره مطرح خواهد بود. فروش مصحف به افرادی که می‌خواهند با دین اسلام آشنا شوند چه حکمی دارد؟ آیا در اختیار قرار دادن قرآن نزد غیر مسلمین هتک و توهین به قرآن است؟ آیا فروش به کافر مصداقی از در معرض نجاست قرار دادن قرآن است؟ آیا فروش مصحف صرفاً حرام تکلیفی است یا معامله به طور کل باطل است؟
 
از جمله پرسش‌هایی که در مورد فروش مصحف قابل طرح است سوالات ذیل است: فروش مصحف به افرادی که می‌خواهند با دین اسلام آشنا شوند چه حکمی دارد؟ آیا در اختیار قرار دادن قرآن نزد غیر مسلمین هتک و توهین به قرآن است؟ آیا فروش به کافر مصداقی از در معرض نجاست قرار دادن قرآن است؟ آیا فروش مصحف صرفاً حرام تکلیفی است یا معامله بطور کل باطل است؟


از فقهای شیعه [[سید علی سیستانی]] حکم به جواز فروش و همچنین [[ناصر مکارم شیرازی]] فروش مصحف به کافر را جائز اما عنوان هدیه را بهتر می‌داند.
از فقهای شیعه [[سید علی سیستانی]] حکم به جواز فروش و همچنین [[ناصر مکارم شیرازی]] فروش مصحف به کافر را جائز اما عنوان هدیه را بهتر می‌داند.
۵٬۰۵۰

ویرایش