سپرده‌های امتیازی (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

ویرایش شناسه
(←‏مقاله‌ها: اصلاح نشانی وب)
(ویرایش شناسه)
خط ۱: خط ۱:
{{منابع مطالعاتی}}
{{منابع مطالعاتی}}
[[سپرده‌های امتیازی]] از الگوهای جدید برای تجهیز منابع بانکی است. این نوع سپرده با نام‌های سپرده تعاونی یا چرخشی یا وام‌خواه نیز معروف است. صورت کلی در این نوع سپرده این است که مشتریان به هدف اخذ وام در بانک سپرده گذاری می‌کنند و در مقابل امتیاز وام دریافت می‌کنند. بر اساس ابلاغ بانک مرکزی افتتاح هرگونه سپرده امتیازی ممنوع است؛ با این حال توسط بانک‌ها و مؤسسات اجرا می‌شود.
[[سپرده‌های امتیازی]] از الگوهای جدید برای تجهیز منابع بانکی است. این نوع سپرده با نام‌های سپرده تعاونی یا چرخشی یا وام‌خواه نیز معروف است. در این نوع سپرده‌ها، مشتریان به هدف اخذ وام، در بانک سپرده گذاری می‌کنند و در مقابل امتیاز وام دریافت می‌کنند. بر اساس ابلاغ بانک مرکزی افتتاح هرگونه سپرده امتیازی ممنوع است؛ با این حال توسط برخی از بانک‌ها و مؤسسات اجرا می‌شود.


مسائلی در این زمینه قابل طرح است. آیا سپرده امتیازی مشروع است؟ آیا با قرض به شرط قرض تفاوت دارد؟ با توجه به منع قانونی توسط بانک مرکزی، وظیفه مکلفین چیست؟ خرید و فروش یا واگذاری امتیاز چه حکمی دارد؟ آیا صندوق‌های گردشی قرض‌الحسنه خانگی از مصادیق سپرده‌های امتیازی است؟
پرسش‌هایی در این زمینه قابل طرح است. آیا سپرده امتیازی مشروع است؟ آیا با قرض به شرط قرض تفاوت دارد؟ با توجه به منع قانونی بانک مرکزی، وظیفه مکلفین چیست؟ خرید و فروش یا واگذاری امتیاز سپرده‌های امتیازی چه حکمی دارد؟ آیا صندوق‌های گردشی قرض‌الحسنه خانگی از مصادیق سپرده‌های امتیازی است؟


نظر برخی فقها مانند [[سید علی سیستانی]] این است که امتیاز وام به عنوان داعی در قرض است و به همین جهت این نوع سپرده گذاری را جایز می‌دانند. اما برخی دیگر مانند [[سید موسی شبیری زنجانی]] در صورتی که از حیل ربا باشد، این نوه سپرده را جایز نمی‌دانند.  
نظر برخی فقها مانند [[سید علی سیستانی]] این است که امتیاز وام به عنوان داعی در قرض است و به همین جهت این نوع سپرده گذاری را جایز می‌دانند. اما برخی دیگر مانند [[سید موسی شبیری زنجانی]] در صورتی که از حیل ربا باشد، آن را جایز نمی‌دانند.  


== کتاب‌ها ==
== کتاب‌ها ==
۵٬۰۵۰

ویرایش