تابعیت (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب: واگردانی دستی
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{منابع مطالعاتی}}
{{منابع مطالعاتی}}
[[تابعیت]] به‌معنای عضویت در جمعیت تشکیل‌دهنده دولت، نوعی رابطه سیاسی، حقوقی و معنوی با دولتی معین است که حقوق و تکالیفی برای شهروندان در پی دارد. مشروعیت یا عدم مشروعیت تابعیت ملی و همچنین اعطای تابعیت، سلب تابعیت و آثار تابعیت از جمله مباحث مطرح در فقه معاصر است. مقاله حاضر به جمع‌آوری کتاب‌ها، مقالات، پایان‌نامه‌ها و دیگر منابعی پرداخته است که مباحث مرتبط با تابعیت را از منظر [[فقه معاصر]] بررسی می‌کند.
[[تابعیت]] به‌معنای عضویت در جمعیت تشکیل‌دهنده دولت، نوعی رابطه سیاسی، حقوقی و معنوی با دولتی معین است که حقوق و تکالیفی برای شهروندان در پی دارد. مشروعیت یا عدم مشروعیت تابعیت ملی از منظر فقهی و همچنین اعطا یا سلب تابعیت، تفاوت مفهوم تابعیت در اسلام و حقوق بین‌الملل و آثار تابعیت از جمله مباحث مطرح در فقه معاصر است.
 
در ارتباط با مفهوم تابعیت سه تقسیم ارائه شده است: تابعیت اُمی بر مبنای امت اسلامی، تابعیت قراردادی مبتنی بر قرارداد ذمه و تابعیت ملی بر اساس معیارهای حقوق بین‌الملل. برخی پژوهشگران فقهی با استناد به حجیت سیره‌های مستحدث عقلایی در صورت عدم مخالفت با احکام و ضرورت‌های شرعی، بر اثبات مشروعیت تابعیت ملی به‌عنوان حکم اولی تأکید کرده‌اند.
 
مقاله حاضر به جمع‌آوری کتاب‌ها، مقالات، پایان‌نامه‌ها و دیگر منابعی پرداخته است که مباحث مرتبط با تابعیت را از منظر [[فقه معاصر]] بررسی می‌کند.


==کتاب‌ها==
==کتاب‌ها==
۵٬۰۵۰

ویرایش