بیمه (منابع مطالعاتی): تفاوت میان نسخه‌ها

خط ۱: خط ۱:
{{منابع مطالعاتی}}
{{منابع مطالعاتی}}
[[صنعت بیمه]] یا '''التأمین'''، از پدیده‌هایی است که در دنیای معاصر نقش بسیار زیادی در روابط اقتصادی دارد. بیمه‌های گوناگون مثل [[بیمه عمر]]، [[بیمه درمان]]، [[بیمه مسئولیت]]، [[بیمه بیکاری]] و بیمه‌ اسلامی که به [[بیمه تکافلی|تکافل]] مشهور شده است برخی از اقسام بیمه هستند. درباره بیمه و اقسام آن و حکم فقهی‌ آن‌ها پژوهش‌های بسیار زیادی در قالب کتاب، مقاله علمی یا سخنرانی در همایش‌ها منتشر شده است.  
[[ بیمه]] یا '''التأمین'''، عبارت است از قراردادی که در آن بیمه‌گذار مبلغی معین به بیمه‌گر پرداخت می‌کند و در مقابل بیمه‌گر متعهد می‌شود در صورت محقق شدن موارد مذکور در متن قرارداد، خسارات وارد شده را جبران کند. بیمه از پدیده‌هایی است که در دنیای معاصر نقش بسیار زیادی در روابط اقتصادی دارد. بیمه‌های گوناگون مثل [[بیمه عمر]]، [[بیمه درمان]]، [[بیمه مسئولیت]]، [[بیمه بیکاری]] و بیمه‌ اسلامی که به [[بیمه تکافلی|تکافل]] مشهور شده است برخی از اقسام بیمه هستند. با توجه به مستحدثه بودن این نوع از قراردادها، فقه معاصر با سؤالاتی روبرو است: آیا بیمه عقد است؟ آیا عقد مستقلی است یا تحت عناوین دیگر فقهی جای دارد؟ اصولا قراردادهای مطرح شده در فقه تأسیسی هستند یا امضائی؟
 
در دوران معاصر فقیهانی در این باب سخن گفته‌اند از جمله [[شیخ حسین حلی]] در کتاب بحوث فقهیه بخشی را به بحث بیمه اختصاص داده است. منابع ذیل در پاسخ به سؤالات فوق جمع‌آوری شده است.
 
==کتاب‌ها==
==کتاب‌ها==
===فارسی===
===فارسی===
۲٬۶۴۵

ویرایش