کاربر:Rezashams/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

Rezashams (بحث | مشارکت‌ها)
Rezashams (بحث | مشارکت‌ها)
جزبدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[آزمایش پزشکی بر روی انسان]]، به جهت اکتشاف علمی یا کشف درمان بیماری‌ها انجام می‌شود.   
[[آزمایش پزشکی بر روی انسان]]، به جهت اکتشاف علمی یا کشف درمان بیماری‌ انجام می‌شود. گرچه حفظ جان عقلا و شرعا لازم و ضروری است و بر اجرای اکثر احکام اولویت دارد؛ لکن فقیهان آزمایش پزشکی‌ای که موجب به خطر افتادن جان انسان مسلمان می‌شود را جایز نمی‌دانند. [[ناصر مکارم شیرازی]] در جواب استفتائی که در مورد شخصی که یقین به خطر جانی داشتن این آزمایشها دارد حکم به عدم جواز کرده است. مگر در صورتی که ضرورت است؛ مثلا هنگامی که نجات جان مسلمان متوقف به این آزمایش باشد یا احتمال ضرر ضعیف باشد.     
 
بنابراین در شریعت، به خطر انداختن جان خود و دیگران، حرام و نجات جان واجب است. لذا آزمایشهای پزشکی گرچه به خطر انداختن جان یک نفر یا عده ای از انسان‌هاست لکن چون نجات نوع بشریت را در پی دارد با شروط ذیل جایز است:1.به منظور درمان بیماری‌ و نجات جان انسان باشد2.هیچ راه دیگری برای آزمودن جز آزمایش بر انسان نباشد. 3.فرد مورد آزمایش راضی به نمونه آزمایشی شدن باشد. 
 
مشهور فقیهان تازمانی که غیر مسلمان برای انجام این آزمایشها موجود باشند به مسلمان اجازه این عمل را نمیدهند. سید علی سیستانی در مسئله تشریح به جهت توسعه دانش     


==کتاب==
==کتاب==